BACALAUREAT 2019. Subiectele la proba de Limba și literatura română – Uman și Real UPDATE

0

BACALAUREAT 2019. Absolvenții de liceu au susținut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română. Baremul de notare și subiectele au fost publicate de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Marți, se va desfăşura a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat – Limba şi literatura maternă.

Subiectele la Limba și literatura română BAC 2019: Bacovia sau Blaga la Real și Arghezi sau Barbu la Uman

 • La subiectul 3, absolvenții de liceu care au susținut, luni, proba de Limba română a examenului de Bacalaureat au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga – la profilul Real și Tudor Arghezi sau Eugen Barbu – la Uman, scrie Mediafax.
 • La primul subiect, elevii au avut mai multe cerințe legate de un text la prima vedere – ”Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu, (punctul A) și de redactat un text argumentativ legat de pregătirea unui discurs (punctul B).
 • La subiectul al doilea, candidații au avut de prezentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu – un fragment din ”Venea o Moară pe Siret”. Primul și al doilea subiect au fost comune pentru Real și Uman.

SUBIECTE BAC 2019 LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ – UMAN:

SUBIECTE BAC 2019 LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ – REAL:

Citește și:


Limba și literatura română a fost prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2019. Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, elevii dând examen la maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Conform Ministerului Educației, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Calendarul examenului de bacalaureat național 2019, prima sesiune (iunie – iulie 2019) – Probele scrise: 

  • 1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Rezultate BAC 2019, prima sesiune:

  • 8 iulie 2019: Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00)
  • 8 iulie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)
  • 9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestațiilor
  • 13 iulie 2019: Afișarea rezultatelor finale

Modele de subiecte BAC 2019 – probele scrise:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.