Bacalaureat 2019. Ce spun candidații despre subiectele primite la Limba și literatura română

0

BACALAUREAT 2019. O parte dintre absolvenții de la Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Capitală spun că subiectele la Limba română au fost accesibile, iar eseul nu le-a creat dificultăți, ba chiar s-au bucurat când au văzut cerințele, relatează Mediafax. ”Dacă te pregăteai, puteai să rezolvi fără probleme, mai ales că primele două subiecte sunt la prima vedere”, a declarat unul dintre candidații de la Real.

Alegere între Blaga și Bacovia (la subiectul al III-lea, n.r.). La subiectul I a fost un text despre Junimea, experiențele pe care le-a trăit George Panu în Junimea. Nu a fost neapărat complicat, dar Junimea creează, în general, spaimă între colegi. Din fericire pentru unii, putem spune că nu am avut ceva de comentat. Au fost doar informații din text, deci mult mai ușor.

La subiectul I, B, a fost despre pregătirea în prealabil a unui discurs, dacă trebuie să fie în mod sârguincios sau nu. Este important. Sunt o persoană care a mai susținut discursuri și pregătesc discursurile cu 2-3 săptămâni înainte. Munca este cheia succesului (în discursuri, n.r.). Trebuie să fii prietenos, nu să fii perceput ca un dușman.

La subiectul al II-lea am avut de prezentat perspectiva narativă a unui text de Mihail Sadoveanu”, a declarat un tânăr, la ieșirea din sala de examen, citat de Mediafax.

La rândul său, un absolvent de la profilul Real a spus că subiectele au fost accesibile.

”Dacă te pregăteai, puteai să rezolvi fără probleme, mai ales că primele două subiecte sunt la prima vedere. La al treilea, o poezie destul de scurtă, de la Bacovia. Mi s-a părut mai ușor de realizat decât Blaga, nu sunt atât de multe idei filosofice. M-am descurcat, zic eu. Estimez nota – sper – peste 8”, a spus acesta.

O altă absolventă a clasei a XII-a care a susținut proba la Limba română la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Capitală a spus că a fost norocoasă, deoarece a învățat foarte bine poezia lui George Bacovia.

”Eu chiar speram să pice Bacovia, știam cel mai bine. A fost la alegere cu Blaga, dar am scris Bacovia – poezia ”Plumb”. Nu pot să recit acum, dar am învățat secvențe. La subiectul I sunt exerciții pe un text. La B (partea a doua a primului subiect, n.r.) a fost importanța pregătirii înainte de susținerea unui discurs. La II a fost perspectiva narativă într-un fragment. Sper că peste 9 (nota la care se așteaptă, n.r.). Am scris cam 5 pagini și jumătate”, a spus tânăra.

Eseu pe baza unui text al poeților George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real și eseu pe baza unui text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu a fost unul dintre subiectele de la proba de Limba română a Bacalaureatului.

Citește și: BACALAUREAT 2019. Subiectele la proba de Limba și literatura română – Uman și Real UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.