ADMITERE 2019. Universitatea Politehnica din Bucureşti scoate la concurs 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă, pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2019-2020.
Înscrierile candidaţilor pentru examenul de admitere sunt programate pentru perioada 15-20 iulie, acestea urmând să se facă la secretariatele fiecărei facultăţi pentru care concurenţii optează, informează Universitatea într-un comunicat de presă, transmis Agerpres.
-
- Atât taxa de înscriere de 125 de lei, cât şi taxele de şcolarizare anuale, de 4.000 lei pentru toate facultăţile din cadrul UPB cu excepţia Facultăţii cu Predare în Limbi Străine unde taxa este de 4.500 lei, au rămas neschimbate, precizează UPB.
În ceea ce priveşte numărul locurilor scoase la concurs, în topul facultăţilor se numără:
- Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, la care sunt disponibile 635 de locuri bugetate şi 85 de locuri cu taxă.
- Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt 580 de locuri bugetate şi 225 de locuri cu taxă.
- Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, cu 550 de locuri bugetate şi 50 de locuri cu taxă.
Examen scris sau test grilă şi interviu
Concursul de admitere se va desfăşura pentru 12 dintre facultăţile UPB în zilele de 22 şi 23 iulie, iar pentru trei dintre facultăţi chiar în momentul înscrierii.
Astfel, pentru concursul de admitere la studiile de licenţă de la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, candidaţii vor susţine un TEST GRILĂ şi un interviu chiar în momentul înscrierii, zilnic între orele 09:00 – 16:00, în perioada 15-20 iulie.
Candidaţii înscrişi la examenul de admitere pentru celelalte 12 facultăţi ale UPB vor susţine două probe scrise, în zilele de 22 şi 23 iulie 2019, începând cu ora 10:00, cu o durată de maximum 2 ore.
Facultățile din cadrul Universității Politehnica București:
-
-
- Facultatea de Inginerie Electrică (IE)
- Facultatea de Energetică (Energetică)
- Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC)
- Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia informației (ETTI)
- Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (IMM)
- Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST)
- Facultatea de Transporturi (Trans)
- Facultatea de Inginerie Aerospaţială (IA)
- Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS)
- Facultatea de Ştiinţe Aplicate (FSA)
- Facultatea de Inginerie Medicală (IM)
- Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (AIMA)
- Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice (ISB)
- Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (SIM)
- Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor (CASM)
-
Universitatea precizează faptul că olimpicii internaţionali şi naţionali din perioada ciclului de învăţământ liceal, la disciplinele chimie, fizică, matematică şi informatică, vor fi admişi doar pe baza documentelor care să ateste performanţele şcolare obţinute.
- Vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere la examen, în valoare de 125 de lei, candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii, copiii eroilor martiri sau ai răniţilor în Revoluţia din 1989, copiii salariaţilor UPB sau cei ai personalului didactic auxiliar. De asemenea, candidaţii care au o situaţie materială precară, în special cei proveniţi din mediul rural, pot fi scutiţi de la plata acestei taxe, în urma unei solicitări adresate Universităţii.
- În perioada susţinerii examenului de admitere, 19-26 iulie, Universitatea Politehnica din Bucureşti va oferi, în regim gratuit, cazare pentru toţi candidaţii din provincie care vor solicita acest lucru, precum şi pentru un însoţitor al acestora.
Universitatea Politehnica din Bucureşti şcolarizează, în prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 vor accede în vara acestui an, pentru prima oară, pe treptele universităţii.
Mai multe detalii legate de distribuirea locurilor pe fiecare dintre cele 15 facultăţi ale universităţii se găsesc la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/ iar toate informaţiile necesare realizării etapelor de înscriere şi concurs pot fi accesate la adresa www.admitere.pub.ro, dar şi pe site-ul oficial al universităţii, www.upb.ro, la secţiunea Admitere licenţă.
Citește și:
- Admiterea la facultate 2019. Universitatea din București are peste 7.600 de locuri bugetate pentru licență, master și doctorat
- Admiterea la facultate 2019. Peste 1.460 de locuri, la UMF ”Carol Davila” București. Când au loc înscrierile și concursul de admitere