Admiterea la facultate 2019. Universitatea din București are peste 7.600 de locuri bugetate pentru licență, master și doctorat

0
Foto: doctorat.unibuc.ro/

Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu, licenţă şi master, la admiterea din acest an, un număr de peste 7.600 de locuri la buget. Pentru studiile universitare de licenţă, Universitatea propune un număr de 4.350 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidaţii la studii universitare de master, 2.950 de locuri bugetate.

Pentru programele de licenţă şi master, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti se desfăşoară în perioada 8-30 iulie 2019, iar data limită de afişare a rezultatelor este 30 iulie 2019, se arată într-un comunicat de presă al Universității din București. În schimb, pentru programele de doctorat, perioada este cuprinsă între 2 şi 20 septembrie 2019.

Fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioada mai sus-menţionată, iar datele pot fi consultate de toţi cei interesaţi pe website-urile facultăţilor, mai precizează sursa citată.

Conform sursei citate, pentru studiile universitare de licenţă, Universitatea din Bucureşti propune un număr de 4.350 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidaţii la studii universitare de master, Universitatea din Bucureşti propune un număr de 2.950 de locuri bugetate.

Mai multe informaţii cu privire la numărul de locuri propus de fiecare facultate vor fi disponibile în cel mai scurt timp pe site-ul admitere.unibuc.ro.

Pentru cei care doresc să candideze la una dintre şcolile doctorale, Universitatea din Bucureşti propune un număr de 300 de locuri bugetate, dintre care 150 cu bursă.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti oferă cazare gratuită în căminul „Leu C”, în limita locurilor disponibile, pentru 3 nopţi. Cazarea va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

În plus, candidaţii la admiterea 2019 la Universitatea din Bucureşti, beneficiază şi de acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”. De această facilitate se pot bucura alături de alte trei persoane. Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 8-30 iulie 2019, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimaţiei de participant la concursul de admitere la Universitatea din Bucureşti.

Citește și: Cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020, adoptate de Guvern. Specializări noi la Politehnică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.