Broșura pentru admiterea la liceu 2019 București, publicată de ISMB: Locurile la licee, numărul de clase și media ultimului admis de anul trecut

0

ADMITERE LICEU 2019. Broșura pentru admiterea la liceu în București, în anul școlar 2019-2020, a fost publicată, marți seara, de Inspectoratul  Școlar al Municipiului București, cu câteva săptămâni întârziere și doar cu trei zile înainte ca elevii de clasa a VIII-a să termine școala. Absolvenții de gimnaziu urmează să susțină Evaluarea Națională începând cu data de 18 iunie, iar repartizarea computerizată pentru ocuparea locurilor la liceu va avea loc pe 12 iulie 2019.

Broșura pentru admiterea la liceu și școala profesională 2019 cuprinde informații legate de calendarul admiterii, modul de calcul al mediei de admitere, model fișe de înscriere și date privind numărul de clase, profilul lor, și numărul de locuri care există la fiecare liceu în parte, precum și ultima medie de admitere de anul trecut la fiecare clasă. De asemenea, documentul conține planul de școlarizare pentru învățământul profesional și învățământul dual.

Publicarea broșurilor pentru admiterea la liceu/școală profesională 2019 a fost întârziată pe fondul deciziei Ministerului Educației de transformare a mai multor clase de liceu în clase de școală profesională, decizie contestată de sindicate.

Descarcă de aici Broșura pentru admiterea în învățământul liceal, învățământul profesional de stat și învățământul dual, anul școlar 2019-2020, București

Numărul de locuri la cele mai cunoscute licee din București și media ultimului admis:

  • La Colegiul Național ”Sfântul Sava” este alocat un număr total de 252 de locuri în 9 clase, dintre care 6 pentru specializarea matematică-informatică și câte una pentru matematică-informatică – bilingv limba engleză, științe ale naturii și filologie. Anul trecut, media ultimului admis a fost 9.61.
  • La Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” a fost alocat un număr de 252 de locuri, iar media ultimului admis în 2018 a fost de 9.57.
  • La Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” au fost alocate 252 de locuri, în nouă clase, iar media ultimului admis a fost în 2018 de 9.50, la Filologie.
  • La Colegiul Național ”Mihai Viteazul” au fost alocate 280 de locuri în 10 clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 9.45.
  • La Colegiul Național ”Spiru Haret” au fost alocate 224 de locuri în opt clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 9.33.
  • La Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” au fost alocate 224 de locuri în opt clase, iar media ultimului admis a fost anul trecut 9.21.
  • La Colegiul Național ”Cantemir Vodă” – 140 de locuri în cinci clase, iar media ultimului admis a fost anul trecut 9,10.
  • La Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” a fost alocat un număr de 168 de locuri în șase clase, iar media ultimului admis anul trecut a fost de 8.81.
  • La Colegiul Național I.L. Caragiale este alocat un număr total de 280 de locuri în 10 clase. Aici media ultimului admis anul trecut a fost de 8.66 anul trecut la specializarea Filologie – bilingv germană (sursa: HotNews.ro)
  • La Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” există 168 de locuri în șase clase, iar media ultimului admis în 2018 a fost de 8.65.
  • La Liceul ”Jean Monnet” sunt cinci clase, 140 de locuri, iar media ultimului admis în 2018 a fost de 8.32.

Planul de școlarizare pentru clasa a IX-a, învățământ liceal cu frecvență – zi, cuprins în broșură.

Locurile ce urmează a fi ocupate prin repartizare computerizată la data de 12 iulie:

  • Candidaţii pot participa la repartizarea computerizată într-un singur judeţ. Candidaţii care provin din alte judeţe şi doresc să participe la admitere în Bucureşti se înscriu la centrul special de înscriere organizat la Şcoala Gimnazială “Sfinţii Voievozi”.
  • Calculul mediei de admitere. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere. Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN* unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.
  • Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se
    efectuează pe baza următoarelor acte: a) cererea de înscriere; b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a; d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); e) fişa medicală.
  • Candidaţii care, în perioada 15-18 iulie 2019, nu îşi depun dosarele de înscriere, sunt consideraţi retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către Comisia de Admitere a Municipiului Bucureşti.

Calendarul admiterii la liceu 2019:

  • 3-7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere
  • 4-8 iulie 2019: Verificarea de către părinți și candidați a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată
  • 12 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal de stat din județ/municipiul București
  • 15-18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
  • 18 iulie 2019: Transmiterea de către unitățile de învățământul liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
  • 19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.