Planul de școlarizare cu locurile la liceu, trimis inspectoratelor. Andronescu: ”Cei care iau note sub 5 să nu mai fie în licee, să meargă spre școli profesionale”

0
Foto: sibiu100.ro

Ministerul Educației a trimis planul de școlarizare cu locurile la liceu către inspectorate, acestea urmând să publice, în perioada următoare, broșura cu locurile de la admiterea la liceu, scrie HotNews.ro. Ecaterina Andronescu a declarat, potrivit sursei citate, că cifrele de școlarizare au fost ”reglate” astfel încât ”cei care iau note sub 5 să nu mai fie în licee, să meargă spre școli profesionale”.

Planul de școlarizare a fost aprobat pe baza cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020, stabilită de Guvern la sfârșitul lunii aprilie. Ministerul Educației alocă anul acesta 134.600 de locuri pentru liceu, mai puțin cu 30.400 față de anul trecut, când cifra de școlarizare era de 165.000.

Fiecare inspectorat școlar a primit un număr de clase pentru învățământul liceal și pentru învățământul profesional. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că a împărțit numărul de locuri către inspectoratele școlare astfel încât să nu mai existe note sub 5 la admiterea la liceu.

”Fiecare inspectorat a primit planul de școlarizare. Am încercat să reglăm cifrele de școlarizare astfel încât cei care iau note sub 5 să nu mai fie în licee, să meargă spre școli profesionale”, a spus Ecaterina Andronescu, pentru HotNews.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.