Guvern: Firmele și școlile pot accesa 100 milioane euro pentru proiecte de formare profesională

0
Foto: stiridecluj.ro

Executivul a lansat, joi, două apeluri de proiecte pentru formarea profesională a elevilor și studenților prin stagii de practică, inclusiv prin învățământ dual, în valoare totală de 100 milioane euro. De noile măsuri vor beneficia 27.000 de elevi și 5.000 de studenți, scrie Mediafax.

„Lansăm astăzi (miercuri – n.r.) două apeluri de proiecte pentru pregătirea profesională a tinerilor și am încredere că aceste proiecte vor fi puse în aplicare în scurt timp. Cu o finanțare de 70 milioane euro, respectiv 30 de milioane euro oferim pentru peste 27.000 de elevi și 5.000 de studenți oportunitatea unor stagii de practică, inclusiv prin învățământul dual, pentru ca pregătirea lor să țină pasul cu cerințele pieței muncii”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, joi, la Palatul Victoria.

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că prin aceste proiecte va fi sprijinit un sistem de informare coordonată între sectorul privat și rețeaua de unități de învățământ.

„Sprijinim financiar, așadar, un sistem de informare coordonată în ambele sensuri: de la companii/sectorul privat către rețeaua unităților de învățământ privind nevoile lor de instruire. De la unitățile de învățământ către întreprinderi, pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii la nivel regional și local. Vor fi incluși într-un astfel de sistem de informare și părinții / tutorii elevilor pentru mai buna comunicare a beneficiilor participării elevilor la programe de internship și stagii de practică, prezentarea de modele de succes și bune practici”, a afirmat ministrul.

El a adăugat că Guvernul vrea să sprijine studenții și elevi să își dezvolte abilitățile practice, apelând la bani europeni.

„Ne propunem să dăm șansa elevilor și studenților să își dezvolte, cu ajutorul banilor europeni, abilitățile practice și să învețe o meserie încă din școală, prin accesul la un sistem de învățare la locul de muncă. Astfel vom putea rezolva o problemă crucială pentru economie: corelarea învățământului cu cerințele pieței muncii. Punem accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă”, a conchis Teodorovici.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.