Toată școala citește! Zece minute de lectură în fiecare zi și la Școala ”Cănuţă Ionescu“ din Urlaţi

0
Foto: facebook.com/ Școala Gimnazială ”Cănuţă Ionescu“ Urlați

Proiectul ”Toată școala citește!” se răspândește în școli. După școala din Valea Lupului, ideea lansată de Anca Tîrcă a inspirat și conducerea Școlii Gimnaziale ”Cănuţă Ionescu“ din Urlaţi, judeţul Prahova, unde proiectul a prins viață de aproape trei săptămâni. În fiecare zi, timp de 10 minute, toată lumea din școală citește: elevi, profesori, angajați.

Conducerea școlii din Urlați a demarat proiectul în luna martie și, de atunci, în fiecare zi, de la ora 8.40 la 8.50, toată lumea se dedică lecturii.

”Aceste 10 minute vor însemna mult în viața fiecărui elev. Toată lumea a acceptat ideea și face cu plăcere acest lucru”, spun reprezentanții școlii, pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

„Toată școala citește!” este o idee lansată de Anca Tîrcă, specialist în educație, care prezintă, într-un articol pe blogul personal, două idei de încurajare a lecturii în școli: Toată școala citește și Un club de lectură.

”Toată școala citește”, în imagini, la Școala ”Cănuţă Ionescu“ din Urlaţi:

Foto: facebook.com/ Școala Gimnazială ”Cănuţă Ionescu“ Urlați

SparkNews.ro a scris, în luna martie, despre proiectul ”Toată școala citește” de la școala din Valea Lupului, Iași. Aici, în fiecare zi, timp de 15 minute, elevii, profesorii, femeile de serviciu și chiar vizitatorii lasă orice activitate deoparte și citesc.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.