Cinci medalii de aur și o medalie de argint pentru lotul României la Olimpiada Internațională de Matematică: locul 1 în Europa și locul 4 în lume

0
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației

Lotul României s-a clasat pe locul 4 în clasamentul pe națiuni și pe locul 1 între țările din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică 2023 din Chiba, Japonia. Elevii români au obținut cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte, aducând României cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani.

”Lotul României scrie istorie la Olimpiada Internațională de Matematică din Chiba, Japonia: locul 1 între țările din Europa și locul 4 în clasamentul pe națiuni, cea mai bună clasare din 1999! Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Koreea”, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Educației.

Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa României sunt:

Medalii de aur:

  • David-Andrei Anghel, care a obținut maximum de puncte, Liceul Internațional de Informatică, București
  • Andrei Moldovan, Liceul Internațional de Informatică, București
  • Robert Dragomirescu, Liceul Internațional de Informatică, București
  • Pavel Ciurea, Liceul Internațional de Informatică București
  • Andrei Chiriță, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București

Medalie de argint:

  • Radu Lecoiu, Liceul Internațional de Informatică, București​

Sursa foto: Facebook/ upper.school

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației.

Olimpiada Internațională de Matematică 2023 are loc în perioada 2-13 iulie, în Japonia.

Despre doi dintre olimpicii din lotul de matematică al României, Andrei Moldovan și Radu Lecoiu, scriam la începutul acestui an – Olimpicii de la ICHB țin cursuri gratuite pentru elevii de gimnaziu. Echipa „Limitless” ajută copiii la matematică, informatică, fizică și chimie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.