Patru medalii pentru echipa României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2023 – locul 3 în Europa și locul 6 în lume

0
Sursa foto: Facebook/ EGMO 2023 - Slovenia

Lotul feminin de matematică al României a obținut patru medalii – o medalie de aur și trei medalii de argint – la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2023, desfășurată în Slovenia, clasându-se pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume, potrivit clasamentului publicat pe site-ul competiției.

Medalia de aur a fost obținută de Ana Boiangiu (elevă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București), iar cele trei medalii de argint de Mara Ioana Zaharia (Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” Galați), Gabriela Mădălina Pîrvulescu (Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova) și Aida Mitroi (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București).

Cu scorul obținut, echipa României și-a adjudecat locul 3 în clasamentul țărilor europene și locul 6 în clasamentul general pe țări (55 de țări participante).

 

”Aceste rezultate, obținute de către o echipă în care nu a mai fost prezentă niciuna dintre componentele echipei de anul trecut (situată pe primul loc), confirmă încă o dată valoarea școlii românești de matematică în ceea ce privește pregătirea pentru performanță. Felicitări elevelor și profesorilor care, pe parcursul anilor de școală, au contribuit la pregătirea lor”, se arată într-un comunicat de presă al Societății de Științe Matematice din România.

Echipa României a fost condusă de prof. Mihail Bălună și prof. Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti).

Cea de-a 12 ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (EGMO 2023) s-a desfășurat în Portorož, Slovenia (13-19 aprilie).

Citește și: Medalii de aur și de argint pentru elevele din România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.