Medalii de aur și de argint pentru elevele din România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022

0
Sursa foto: Facebook/Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Elevele din România au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, echipa țării noastre adjudecându-și astfel primul loc dintre țările europene și locul 4 în clasamentul general pe ţări.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2022 (EGMO 2022) s-a desfășurat în perioada 6-12 aprilie 2022 la Eger, în Ungaria. Au participat 57 de țări, 36 dintre echipe fiind prezente fizic, iar restul online, precizează Societatea de Științe Matematice din România, într-o postare pe Facebook.

România a participat fizic la competiție și a fost reprezentată de elevele Cezara Danciu (Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” Bucureşti), Eliza Ipate şi Diana Ţolu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti) şi Lucia Rîşnoveanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanţa).

”Echipa României a obţinut un rezultat foarte bun, care confirmă rezultatele bune din ultimii ani, ocupând primul loc dintre țările europene și locul 4 în clasamentul general pe ţări. La nivel individual, Diana a obţinut medalie de aur, iar Cezara, Lucia și Eliza – medalie de argint”, informează Societatea de Științe Matematice din România.

Echipa a fost condusă de Mihail Bălună, profesor la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din Bucureşti, şi de Anca Băltărigă, profesor la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti.

Diana Țolu, elevă în clasa a XII-a, a obținut și anul trecut medalia de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, dar are în palmares mai multe medalii. În 2019 și 2020 a luat argint la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, iar în 2021 medalia de argint la Balcaniada de Seniori și tot argint la Olimpiada Internațională de Matematică. Anul trecut, Diana acorda un interviu pentru SparkNews.ro pe care îl puteți citi în link-ul următor.

Citește și: Matematica este frumoasă. Diana Țolu, medaliată cu argint la Olimpiadă: „Poți să dai frâu liber creionului și să te gândești ce se întâmplă dacă fac așa…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.