Echipa României a obținut șase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2023. În clasamentul pe națiuni: locul II

0
Sursa foto: Societatea de Științe Matematice din România

Lotul olimpic al României a obținut trei medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – JBMO 2023, desfășurată în Albania, la Tirana. În clasamentul neoficial pe națiuni, echipa României a ocupat locul al doilea, cu 156 de puncte.

Potrivit unui comunicat de presă al Societății de Științe Matematice din România (SSMR), toți elevii din lotul olimpic al României au obținut medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023).

Medalii de aur:

  • Matei Neacșu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)
  • Iancu-Ioan Sandea (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca)
  • David Mărghidan (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești)

Medalii de argint:

  • Andrei Șună (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)
  • Sara Lorena Berghea (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Medalie de bronz:

  • Ioana Stroe (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)

Conform SSMR, în clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul al doilea cu 156 de puncte. Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader, și însoțită de profesorii Dana Heuberger (Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare), Gabriel Popa (Colegiul Național Iași) – ambii observatori A, și Marian Haiducu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești) – observator C.

A 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2023) se desfășoară în perioada 23-28 iunie, la Tirana, Albania. La JBMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Albania (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate.

Echipa României va reveni în țară miercuri, 28 iunie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.