Sindicaliștii din Educație au pichetat sediul Guvernului. Miercuri, vor reveni în Piața Victoriei, iar în data de 10 mai vor organiza un marș de protest

0
Sursa foto: FSE "Spiru Haret"

Sindicaliștii din Educaţie au pichetat, marţi, sediul Guvernului, nemulţumiți de salarizarea din sistem, dar şi de intenţiile Executivului de a plafona cheltuielile de personal la nivelul anului 2022, cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ, relatează Agerpres. Miercuri, sindicatele din învățământ vor relua protestul în Piața Victoriei. 

„Am făcut acest pichet pentru a-i trezi pe aceşti domni care au putere de decizie, pentru că vremea frumoasă şi a promisiunilor a trecut. Aşteptăm fapte, că de vorbe suntem sătui.(…) Mâine revenim la aceeaşi oră în Piaţa Victoriei, pentru a le aduce aminte că au o obligaţie majoră faţă de sistemul de învăţământ. Dacă tot avem un proiect de ţară care se numeşte <România educată>, nu vrem să ajungem în situaţia în care vom discuta în curând, din cauza proastelor decizii sau a lipsei deciziilor luate de către actuala guvernare, de o <Românie eşuată>”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Întrebat dacă reprezentanţii federaţiei au fost primiţi la discuţii la Guvern, preşedintele FSE Spiru Haret a răspuns că a fost depus un material, care ajunge la Cancelaria premierului, fiindcă acesta se află la Iaşi.

„Din câte ştiu, premierul este plecat la Iaşi(…) iar ceilalţi membri ai Cabinetului mă interesează mai puţin atâta timp cât nu vin cu soluţii concrete. Noi am depus un material legat de proiectul de ordonanţă prin eficientizarea cheltuielilor bugetare. Au materialul respectiv, ajunge la Cancelaria primului ministru”, a precizat Marius Nistor.

El a adăugat că va fi respectat în continuare calendarul anunţat al protestelor, respectiv miercuri pichet între orele 12:00 – 13:00, în Piaţa Victoriei, iar în data de 10 mai va fi organizat un marş de protest.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” au anunţat, sâmbătă, că au demarat referendumul pentru strângerea de semnături în vederea declanșării grevei generale.

„Hotărârea de a apela la această formă extremă de protest este cu atât mai justificată cu cât, prin proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care urmează să fie discutat în Coaliţia de Guvernare, Executivul intenţionează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajaţii din învăţământ”, au transmis federaţiile sindicale, într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii mai precizau că, până la momentul declanșării grevei generale, vor picheta sediul Guvernului în zilele de 25 și 26 aprilie, iar în data de 10 mai vor organiza un marș de protest la care sunt așteptați peste 15.000 de membri de sindicat.

Citește și: Grevă generală în învățământ: Sindicatele au demarat referendumul pentru strângerea de semnături/ Reacția ministrului Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.