Opt medalii – aur, argint și bronz – și două mențiuni pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică 2022

0
Sursa foto: Facebook/Sorin Mihai Cimpeanu

Olimpicii români au obținut două medalii de aur, o medalie de argint, cinci medalii de bronz și două mențiuni la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică 2022, desfășurată în perioada 14-22 august la Kutaisi, Georgia.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială de Facebook a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie și Astrofizică – IOAA 2022, elevii din cele două echipe ale României care au participat la competiție au obținut următoarele medalii:

  • Medalie de aur: Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara) și Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București);
  • Medalie de argint: Traian Rareș Tuș (Colegiul Național „Gh. Șincai” Baia Mare);
  • Medalie de bronz: Răzvan-Gabriel Marcu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București), Vladimir George Necula (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București), Răzvan-Mihail Ciurescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București), Mendel-Emanuel Mendelsohn (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București) și Mihai-Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național „Gh. Murgoci” Brăila).

Teofil Voicu (Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca) și Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava), care au făcut parte din a doua echipă a României, alături de medaliații Traian Rareș Tuș, Mendel Mendelsohn și Mihai Bogdan Ciocarlan, au obținut mențiuni, a scris ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

Sursa foto: Captură video Instagram/ ioaa_2022

Postarea ministrului Educației: ”O nouă performanță deosebită a elevilor români, de această dată la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022 (Kutaisi, Georgia).

Felicitări triplului campion, Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara), pentru medalia de aur absolut și pentru titlul de cel mai bun concurent european! Vlad a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică și locul 2 la nivel mondial, precum și o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică!

Felicitări, în egală măsură, dublului medaliat cu aur, Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! El a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică.

Felicitări şi celor trei elevi români medaliați cu bronz: Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (toți 3 de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București)! Răzvan-Gabriel Marcu a mai obținut anul acesta, în numele României, o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică.

Felicitări domnilor profesori Petru Crăciun (ISJ Suceava) și Cristian Pîrghie (Universitatea ,,Ștefan cel Mare’’ din Suceava)! Felicitări și mulțumiri doamnelor profesor Rodica Ionescu și profesor doctor Delia Davidescu! Felicitări domnului profesor universitar doctor Adrian Dafinei!

Felicitări și pentru a doua echipă românească participantă la olimpiadă în următoarea componență:

  • Traian Rareș Tuș (Colegiul Național „Gh. Șincai” din Baia Mare) – medaliat cu argint;
  • Mendel Mendelson (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medaliat cu bronz;
  • Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național „Gh. Murgoci” din Brăila) – medaliat cu bronz;
  • Teofil Voicu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) – mențiune;
  • Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava) – mențiune;
  • Victor Păunescu – profesor coordonator.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.