Sorin Cîmpeanu: Peste 2.000 de propuneri pentru proiectele legilor educației, preluate în cele 75 de dezbateri publice

0
Sursa foto: Facebook/ Sorin Mihai Cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în cele 75 de dezbateri publice organizate în 43 de zile pe marginea celor două proiecte de lege ale învăţământului, elaborate în concordanţă cu Raportul „România Educată”, au fost preluate de la beneficiari ai educaţiei aproximativ 2.000 de propuneri care vor fi centralizate şi integrate în actele normative, relatează Agerpres.

Sorin Cîmpeanu şi-a exprimat speranţa ca, după adoptarea proiectelor în Guvern, acestea să parcurgă circuitul parlamentar până la finalul anului calendaristic în curs.

„A fost cea mai amplă dezbatere publică pe un pachet legislativ în România. 75 de dezbateri, în 43 de zile. Şi procesul nu se opreşte aici. Ne dorim să facem dintr-un proiect al legii bun, care se sprijină pe cinci ani şi jumătate de consultări în proiectul România Educată, unul şi mai bun.

Pe parcursul acestor 43 de zile, am preluat de la beneficiarii educaţiei idei care ne-au ajutat să îmbunătăţim cele două proiecte. Vom centraliza cele peste 2.000 de propuneri, le vom integra şi le vom înainta Guvernului spre analiză şi adoptare.

După adoptarea în Guvern vor fi trimise Parlamentului şi vor intra într-o procedură care va fi decisă. Important este să poată fi adoptate în acest an calendaristic”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni care se desfăşoară în perioada 24-29 august.

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, miercuri, 24 august, este ultima zi de consultare publică pentru proiectele legilor educației.

Citește și: Asociațiile de elevi și FEPAL solicită prelungirea termenului de dezbatere a proiectului legii învățământului preuniversitar până pe 31 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.