Primăvara Educației: Un eveniment dedicat bunelor practici, care a adus împreună 120 de educatori, învățători și profesori din județul Timiș

0

Aproximativ 120 de educatori, învățători și profesori din județul Timiș au participat în data de 11 martie la ”Primăvara Educației”, un eveniment organizat la Jimbolia de asociațiile „Inițiativă în Educație” și „Colț de Banat”, în cadrul căruia au fost organizate mai multe conferințe și ateliere educaționale.

”După cum sugerează și numele acțiunii, prin intermediul acesteia s-a dorit a se începe un proces de semănare sau, cu alte cuvinte, de insuflare a unor noțiuni persoanelor care au în atribuții șlefuirea caracterului și transmiterea de informații educabililor. (…) Întreaga acțiune s-a concentrat pe ideea de comunitate și învățare continuă, așadar pe interesul comun al tuturor profesorilor de a aduce un plus atât în actul de predare, cât și în localitățile proprii”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată activitatea proiectelor educaționale dedicate cadrelor didactice – Merito, SuperTeach, Aspire Teachers și inEDU, iar în discursurile susținute, profesoara Adriana Bălaj a vorbit despre ”Educație la înălțime”, învățătoarea Alina Iga a deschis ”Cufărul cu povești”, Oana Romocea a prezentat proiectul Romania Science Festival, în timp ce Daniela Doru a găsit ”vocea bucuriei în rândurile publicului”.

Educatorii, învățătorii și profesorii au avut la dispoziție patru workshopuri: „Literație și povești” – susținut de Alina Iga, „Cum construim relații armonioase cu elevii noștri” – facilitat de Daniela Doru, „Cum impactează relația dintre părinte și profesor dezvoltarea elevului și procesul de învățare”  – susținut de prof. Mona Vlai și „Știința în viața elevilor. Descoperă «Romanian Science Festival»” – prezentat de Oana Romocea.

”Ideea evenimentului a fost de a fi împreună și de a aduce resurse pentru profesori, pentru copii, pentru părinți, pentru comunitate în general. Dorința profesorilor de a se conecta este mare, dorința de a afla informații și de a împărtăși din experiențele la clasă este de asemenea mare, iar acest împreună chiar este necesar. A fost un prim eveniment dedicat educației reușit și suntem foarte deschiși să realizăm pe mai departe astfel de activități”, a declarat Ramona Jakoby, cofondator Asociația ”Colț de Banat”.

La ”Primăvara Educației” au participat educatori, învățători și profesori care predau în localități precum Jimbolia, Comloșu Mare, Cărpiniș, Gottlob, Lenauheim, Teremia Mare, Uivar sau Cenei.

Evenimentul, susținut de Primăria și Consiliul Local Jimbolia, a avut ca parteneri Hambarul cu Carte, Team 4 Teen, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Gal Banat-Vest, Romanian Science Festival, Cufărul cu Povești, History Made Fun, Piticii Monei, SuperTeach, Merito, Aspire Teachers, Tim Motion, Bucuria Dulapurilor Ordonate, Clubul Copiilor Jimbolia, Televiziunea Jimbolia și Casa de Cultură a Orașului Jimbolia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.