Ministerul Educației: Peste 1.400 de cereri depuse și validate pentru finanțare în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

0

Peste 1.400 de cereri au fost depuse şi validate în prima rundă de finanţare din cadrul Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar, a informat, joi, Ministerul Educaţiei, care precizează că cel puţin 2.500 de unităţi de învăţământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/şcoală în vederea reducerii acestui risc.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR, urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

”Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală în vederea reducerii acestui risc. În cadrul primei runde de finanțare, încheiată luni, 14 martie 2022, au fost depuse și validate 1.474 cereri de finanțare.

În prezent, este în derulare procedura de verificare a conformității administrative, iar proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, cel târziu în data de 30 martie 2022”, precizează Ministerul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.