Incidență sub 3 la mie în București. CMBSU: Activitățile didactice se pot desfășura cu prezență fizică în unitățile de învățământ

0

Toate școlile și grădinițele din București pot funcționa cu prezență fizică în condițiile în care rata de infectare la nivelul Capitalei a ajuns la 2,67 la mia de locuitori, a constatat, joi, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (…) a constatat, astăzi, 25 noiembrie 2021, că rata de incidență la nivelul municipiului București este de 2,67, față de care se dispune ca activitățile didactice se pot desfășura cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi, la Parlament, că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare COVID-19 a coborât sub pragul de 3 la mia de locuitori, conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni.

„Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare. Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie”, a spus Cîmpeanu.

Citește și: Ministrul Educației: Ordinul comun nu prevede nici obligativitatea testării, nici obligativitatea cadrelor didactice de administrare a testelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.