Ministrul Educației: Primele teste de salivă au ajuns joi în teritoriu, distribuția se va finaliza în cursul zilei de vineri

0

Primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane de bucăţi au ajuns în teritoriu joi, 25 noiembrie, distribuţia lor urmând să fie finalizată în cursul zilei de vineri, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, distribuţia în unităţile de învăţământ va fi asigurată de inspectoratele şcolare judeţene.

”Conform informărilor primite din partea IGSU și ISJ/ISMB, primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane au ajuns încă de ieri în teritoriu, distribuția urmând a se finaliza în cursul zilei de astăzi. Inspectoratele școlare județene vor asigura distribuția acestor teste către fiecare unitate de învățământ, pentru testarea tuturor preșcolarilor, elevilor și personalului din școli sau grădinițe”, a transmis Sorin Cîmpeanu, într-o declarație de presă.

”Apreciez efortul tuturor autorităților implicate în materializarea demersului de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul virus prin metoda testării, astfel încât elevii și personalul din școli și grădinițe să beneficieze de o siguranță sanitară sporită, atât de necesară derulării normale a actului educațional. Apreciez, de asemenea, inițiativa Ministerului Sănătății, cu care am agreat ca, împreună, să diseminăm materiale video-suport prin care să fie informați beneficiarii cu privire la utilizarea corectă a testelor”, a mai spus ministrul Educației.

Citește și: Ministrul Educației: Ordinul comun nu prevede nici obligativitatea testării, nici obligativitatea cadrelor didactice de administrare a testelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.