Peste 50 de școli din București ar putea trece de săptămâna viitoare în online. Rata de vaccinare în rândul personalului este sub 60%

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 54-55 de şcoli din Bucureşti ar putea trece în sistem on-line de săptămâna viitoare, dacă procentul de vaccinare în rândul personalului nu va depăşi până vineri 60%, în condițiile în care rata de incidență  în Capitală a trecut miercuri de 3 cazuri la mia de locuitori.

”În localitățile care au depășit rata de incidență de 3 la mie, precum Bucureștiul care se află deja la 3,32, școlile pot derula activitatea cu prezență fizică doar în măsura în care rata de vaccinare a personalului este de peste 60% în ziua de vineri. Avem în acest moment în București mai puțin de 10% școli care nu au rata de vaccinare de 60%, dar vom vedea care este nivelul vineri”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu pentru ProTV.

Cu o seară în urmă, ministrul Educației preciza că dacă incidența va depăși în București peste 3 la mie,  54-55 de școli care nu au rata de vaccinare vineri de 60% vor trece în online. ”Dar sunt multe școli în care și o persoană sau două persoane dacă se mai vaccinează, depășesc pragul de 60%, dintre aceste 54”, adăuga ministrul.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 3,32 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 2,97 la mia de locuitori.

Citește și: Sorin Cîmpeanu estimează că următoarele teste de salivă pentru elevi vor ajunge în școli „peste o săptămână, două săptămâni”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.