Sorin Cîmpeanu: În cursul acestei perioade, vom avea consultări pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului școlar

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, în perioada vacanței, va avea consultări cu reprezentanții elevilor și profesorilor pentru a vedea care este ”maniera optimă de modificare a structurii anului școlar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată”. ”Două săptămâni pot fi compensate. Mai mult de două săptămâni nu vor putea fi compensate”, a declarat ministrul.

”În educație este nevoie de predictibilitate. Din păcate, însă, evoluția epidemiologică nu este deloc predictibilă, este departe de ceea ce am sperat cu toții, departe de rata de vaccinare care ne-ar fi putut ajuta să ținem sub control această epidemie. Vor fi și alte măsuri anunțate în urma ședinței CNSU de astăzi și în urma ședinței de Guvern de astăzi care va valida măsurile decise la nivelul CNSU, alături de cele care vizează școlile.

Oricum, elevii din învățământul primar și preșcolar din grădinițe intră în vacanță, conform calendarului anunțat, în data de 23 octombrie, pentru o săptămână. Această vacanță se va prelungi cu încă o săptămână pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. De asemenea, elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal vor intra pentru o perioadă de două săptămâni în vacanță, începând cu 23 octombrie până pe 5 noiembrie.

În cursul acestei perioade, vom avea consultări cu reprezentanții elevilor și reprezentanții profesorilor, pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului școlar, astfel încât perioada de cursuri să nu fie diminuată, astfel încât elevii să nu înregistreze pierderi din cauza acestei vacanțe. Două săptămâni pot fi compensate. Mai mult de două săptămâni nu vor putea fi compensate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, la B1 TV.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că toți elevii vor intra în vacanță începând de luni, 25 octombrie, pentru două săptămâni.

Citește: Toți elevii vor intra de luni în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.