Toți elevii vor intra de luni în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis

0

Toți elevii vor intra în vacanță începând de luni, 25 octombrie, pentru două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis, miercuri, după ședința de la Palatul Cotroceni.

”Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personalul, profesorii, învățătorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, începând de luni, deci de săptămâna viitoare de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară”, a declarat Klaus Iohannis.

În urma deciziei de la Cotroceni, structura anului școlar va fi modificată. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță consultări cu reprezentanții elevilor și profesorilor pentru a stabili când vor fi recuperate cele două săptămâni.

”Ne vom consulta cu elevii și profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanță (n.red. – 8 noiembrie). Întâi să știm că nimic nu ne va împiedica să revenim la școală în 8 noiembrie și apoi vom anunța și rezultatul consultărilor cu privire la structura anului școlar. Din păcate, evoluția epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învățământ. Așa că, vom decide pe niște date certe, cât se poate, și nu pe supoziții, după 8 noiembrie”, a spus ministrul.

Conform ordinului de ministru în vigoare, preșcolarii și elevii din ciclul primar urmau să aibă vacanță în perioada 25-31 octombrie.

Structura anului școlar 2021-2022:

Semestrul I

  • Cursuri: luni, 13 septembrie 2021 – miercuri, 22 decembrie 2021
  • În perioada 25-31 octombrie 2021, elevii claselor din învățământul primar și copiii din grupele din învățământul preșcolar sunt în vacanță.
  • Vacanța de iarnă: joi, 23 decembrie 2021 – duminică, 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea

  • Cursuri: luni, 10 ianuarie 2022 – joi, 14 aprilie 2022
  • Vacanță de primăvară: vineri, 15 aprilie 2022 – duminică, 1 mai 2022
  • Cursuri: luni, 2 mai 2022 – vineri, 10 iunie 2022
  • Vacanța de vară: sâmbătă, 11 iunie 2022 – data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă se discută varianta ca toţi elevii să intre de luni în vacanţă: ”Toate variantele sunt deschise”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.