Primul tur organizat de cele trei eleve din Teleorman: ”O experiență de neuitat. Turiștii s-au bucurat de locuri pline de frumos și pitoresc” FOTO

0
Elena, Bianca și Cristina au organizat primul tur turistic din proiectul lor, care include și Pădurea Troianul

Cele trei eleve de liceu din Teleorman care și-au propus să promoveze zona în care locuiesc au început tururile turistice, despre care scriam în luna martie. Sâmbăta trecută, Bianca, Cristina și Elena au fost ghizi pentru prieteni și cunoștințe, iar unul dintre obiective a fost Pădurea Troianul, declarată rezervație naturală, unde a înflorit bujorul românesc, o specie pe cale de dispariție. Turiștii au fost uimiți de frumusețea florilor, captivați de legende și încântați să vadă că tradițiile din sat sunt încă păstrate, în timp ce ”ghizii” s-au bucurat de o experiență extraordinară și așteaptă doritorii pentru următorul tur.

Bianca Ciupitu, Cristina Voican și Elena Dobrescu au fost perseverente și au reușit să pună în practică proiectul gândit în cadrul programului #edulab, derulat de Fundația Noi Orizonturi. Primii turiști au fost prieteni și cunoștințe din Alexandria, Roșiorii de Vede și din satul Troianul, care au avut parte de o ”călătorie”… cu căruța. Bianca ne povestește cum a decurs turul și ce a însemnat toată această experiență atât pentru ele, cât și pentru vizitatori:

”Traseul nostru s-a schimbat puțin deoarece, în această perioadă, lavanda nu este înflorită și am preferat să nu îi ducem pe turiști deocamdată până când lavanda nu va înflori. Am plecat cu turiștii din centrul comunei, apoi am mers pe un drum pitoresc și am ajuns în satul Vatra, de unde am intrat în pădure. De la pădure am plecat către Biserica Sf. Paraschiva. De la biserică a urmat ultimul obiectiv al turului, Balta Urlui, unde am avut parte de un picnic copios.

Turiștii ne-au spus că le place că în satul nostru se păstrează tradiția, deoarece avem case vechi care au fost reabilitate, faptul că este un sat cu un potențial estetic și ne-au spus, mai ales, că au fost uimiți de frumusețea bujorilor și noi puteam observa cât de captivați erau de legendele și informațiile pe care noi le spuneam.

Experiența aceasta ne-a făcut să vedem faptul că există persoane care știu să aprecieze frumusețea naturii și unicitatea ei. Ne-am simțit extraordinar când vedeam că acei turiști zâmbeau și erau minunați de ceea ce le prezentam. Totul a decurs cum ne-am dorit.

Ne bucurăm că am reușit să punem în practică proiectul la care am lucrat o bună bucată de timp și că efortul depus a dat roade. Am primit feedback-uri pozitive la fiecare obiectiv din partea turiștilor care s-au bucurat de locurile aparent nesemnificative, dar pline de frumos și pitoresc. Nu putem spune că nu am întâmpinat și mici obstacole sau stângăcii, dar am reușit să le depășim cu brio pe toate, căpătând încredere în forțele proprii. Noi credem că a fost o experiență de neuitat atât pentru noi, cât și pentru turiști și ne dorim să continuăm în măsura în care vor exista doritori.”

Bianca Ciupitu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, Elena Dobrescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Anastasescu” Roșiorii de Vede, și Cristina Voican, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roșiorii de Vede, vor organiza următorul tur sâmbăta viitoare.

Sursa foto: Bianca Ciupitu

Citește și: Trei eleve de liceu vor să atragă turiștii în Teleorman. O pădure declarată rezervație naturală, printre obiectivele unui tur ce va fi făcut cu căruța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.