Ministrul Sănătății: Trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor

0

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri seară, că revenirea la şcoală a tuturor elevilor va putea avea loc doar atunci când pandemia va fi ”foarte bine controlată” şi incidenţa cazurilor de COVID-19 va fi ”extrem de redusă”, lucruri care, în opinia sa, nu se vor întâmpla în următoarele două săptămâni.

Cu ministrul Educaţiei am discutat despre revenirea la şcoală pentru clasele terminale şi pentru clasele din învăţământul special, iar dacă ne vom afla într-o situaţie absolut favorabilă, în care incidenţa să fie mult, mult, mult scăzută, atunci da, va putea fi pe masa opţiunilor şi revenirea claselor. (…) Dar ar trebui ca pandemia să fie foarte, foarte bine controlată şi incidenţa să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple chiar în două săptămâni. (…)

Şcolile funcţionează pentru clasele terminale şi pentru clasele primare şi, de asemenea, în învăţământul special, dar cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor”, a spus ministrul Sănătății, la emisiunea Tema zilei, de la TVR1.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara, marți, că este posibil ca, peste două săptămâni, să înainteze o propunere de revenire la şcoală a tuturor elevilor: ”La jumătatea lunii mai, în următoarele două săptămâni, îmi place să cred că vom fi îndreptățiți să solicităm din partea Ministerului Educației o analiză în care să se ia în calcul atât trendul descendent, din fericire, al ratei de infectare, cât și progresul campaniei de vaccinare, analiză pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții nici măcar la nivelul celor două scenarii, mai mult sau mai puțin de 1 la mie. Este o speranță, cei îndreptățiți să se pronunțe se vor pronunța la momentul respectiv.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.