Școala fără scenarii. Sorin Cîmpeanu speră să poată solicita, la jumătatea lunii mai, revenirea la școală a tuturor elevilor

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, speră ca, la jumătatea lunii mai, Ministerul Educației să poată solicita desfășurarea cursurilor cu prezență fizică pentru toți elevii, în baza unei analize care să ia în calcul ”trendul descendent” al ratei de infectare și ”progresul campaniei de vaccinare”.

”Elevii care nu sunt înmatriculați în clase terminale vor avea cursuri până în data de 25 iunie. Orice săptămână de cursuri cu prezență fizică este extrem de importantă pentru a compensa pierderile care au fost mari și foarte mari.

La jumătatea lunii mai, în următoarele două săptămâni, îmi place să cred că vom fi îndreptățiți să solicităm din partea Ministerului Educației o analiză în care să se ia în calcul atât trendul descendent, din fericire, al ratei de infectare, cât și progresul campaniei de vaccinare, analiză pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții nici măcar la nivelul celor două scenarii, mai mult sau mai puțin de 1 la mie. Este o speranță, cei îndreptățiți să se pronunțe se vor pronunța la momentul respectiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți, la Realitatea Plus.

Toți preșcolarii și elevii din clasele primare, precum și elevii școlilor speciale încep, miercuri, școala cu prezență fizică. De asemenea, elevii din clasele V-VII și IX-XI din localitățile cu rata de infectare sub 1 la mie se întorc fizic la școală, în timp ce în localitățile cu rata mai mare de 1 la mie, acești elevi rămân în online. Luni, 10 mai, elevii din clasele terminale vor relua și ei școala în format fizic.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.