Valeriu Gheorghiţă: Avem o perspectivă cât se poate de clară ca, din această vară, să putem vaccina şi copiii din grupa de vârstă 12-15 ani

0

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că există o perspectivă ”clară”, din această vară, de imunizare a copiilor de 12 – 15 ani cu ser de la compania Pfizer/BioNTech, relatează Agerpres.

Medicul militar a amintit, în cadrul unei conferinţe de presă, că Pfizer/BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor„, a precizat şeful CNCAV.

Referitor la strategia privind vaccinarea tinerilor cu vârste între 12 şi 15 ani, Gheorghiţă a subliniat că un element „critic” este comunicarea.

„În ceea ce priveşte modalitatea de vaccinare, cu siguranţă se va folosi infrastructura actuală, ţinând cont de faptul că vaccinul care va primi, cu siguranţă, autorizare va fi vaccinul de la compania Pfizer, care are acest lanţ particular de frig şi atunci trebuie să asigurăm condiţiile necesare de menţinerea calităţii acestor vaccinuri. Singura menţiune este legată de prezentarea minorului împreună cu un adult care îl reprezintă din punct de vedere legal. Consimţământul informat se oferă de către tutorele legal şi procedura de vaccinare este similară, schema de vaccinare este aceeaşi, doza de vaccin este nemodificată”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.