Valeriu Gheorghiță: Vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze

0
Foto: profit.ro

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi seară, că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea începe în România în trimestrul al treilea al acestui an.

”Estimăm că într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Medicul a comentat decizia autorităților din Israel de a începe vaccinarea copiilor, spunând că, în momentul de față,”este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani și, probabil, se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă”.

În ceea ce privește categoria de vârstă 16-18 ani, Valeriu Gheorghiță a arătat că, până în prezent, în România, s-au vaccinat câteva mii de persoane, incluzând și tinerii cu boli cronice.

”Eu cred că datele care au apărut recent și au fost comunicate de Centrul American de Control al Bolilor şi anume faptul că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puţin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important, așa încât ne aduce în acest moment o perspectivă clară, certă, indubitabilă, de a pune capăt acestei pandemii. Avem în schimb două condiţii de îndeplinit: să mai răbdăm încă o vreme şi să respectăm cu stricteţe cât putem noi de bine aceste măsuri de prevenţie şi să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulţi dintre noi şi în felul acesta, cu siguranţă, vom reuşi să stăpânim şi să controlăm mai bine această pandemie şi la un moment dat să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.