Soluția oferită de Primăria Capitalei părinților care nu au cu cine să își lase copiii în vacanța de primăvară

0
Foto: pixabay.com

Un număr de aproximativ 1.200 de copii ai căror părinţi se află la serviciu vor putea desfăşura activităţi educaţionale, beneficiind de supraveghere, între 12 şi 23 aprilie, în cinci spaţii din Capitală, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, scrie Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, edilul general spune că această iniţiativă se adresează copiilor cu vârste mai mici de 12 ani, ai căror părinţi bucureşteni au dificultăţi în a găsi supraveghere pentru cei mici în vacanţa care urmează.

Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanţă suplimentară faţă de vacanţa şcolară iniţială), primăria va pune la dispoziţie 5 locaţii, unde vor putea fi supravegheaţi în total circa 1.200 de copii. (…) Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar şi de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască şi fiind împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare între ei”, a transmis Nicuşor Dan.

Soluţia e deschisă copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), precum şi copiilor din familii monoparentale, ai căror părinţi sunt şi ei la serviciu. Informaţii suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus şi Operei Comice pentru Copii.

Cele cinci spaţii puse la dispoziţie sunt:

  • Muzeul Copiilor (situat în Sectorul 3, pe bulevardul Decebal);
  • hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre Sectoarele 5 şi 6);
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giuleşti, în Sectorul 6);
  • Sala Palatului (Sectorul 1, un spaţiu adiacent);
  • sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal (în Sectorul 4).

Nicuşor Dan a menţionat că a discutat despre acest lucru cu deputatul PNL de Bucureşti Violeta Alexandru, cu directoarea executivă a Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din PMB, Liliana Fedorca, şi consiliera generală PNL Diana Mardarovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.