Ministrul Educației: Testarea antigen rapidă în şcoli a mers foarte prost. Au fost utilizate doar 5.000 de teste

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, că până în prezent, în școli, au fost făcute doar 5.000 de teste rapide din 1.150.000 de teste, ceea ce este ”infim” și arată că ”testarea antigen rapidă în şcoli a mers foarte prost”.

”Din ultima raportare a Ministerului Sănătăţii reiese că au fost utilizate aproape 5.000 de teste din 1.150.000 de teste. Infim. Teste antigen rapide. Sigur că toate aceste cazuri de elevi depistaţi pozitiv sunt urmare a unei testări PCR, testare care s-a făcut fie de către DSP, fie în funcţie de opţiunea părinţilor prin entităţi private. Sunt rezultatele unor testări PCR. Testarea antigen rapidă în şcoli a mers foarte prost. 5.000 față de 1.150.000…

În mod clar, nu a existat personal medical, nu a existat disponibilitate probabil atât de mare din partea personalului medical existent, acolo unde există. Am spus-o de fiecare dată, mai puţin de una din cinci şcoli au cabinete medicale şcolare.

Şi de asemenea, aceste teste antigen rapide au fost considerate de către cei mai mulți părinți invazive şi de aceea soluţia unor teste rapide non invazive, acele teste pe bază de salivă, cred că sunt o soluţie foarte bună, mult mai ușor de acceptat pentru părinţi, pe de-o parte, şi pe de altă parte nu necesită personal medical pentru administrare.

Ele pot fi şi autoadministrate. Vedem  cazurile din şcolile din Franţa, Austria şi din alte state. Testarea  rapidă non invazivă cred că este o soluţie bună”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.