Ministrul Educației spune că nu a luat în calcul repetarea anului școlar: ”Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață?”

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, că nu a luat niciodată în calcul repetarea anului școlar. ”Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților care nu și-ar dori această opțiune”, a spus Sorin Cîmpeanu.

”Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune, (copiii – n.red.) nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu”, a continuat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a arătat că, în școli, riscul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 este redus, iar rata de infectare înregistrată în unităţile de învăţământ este sub media naţională.

”Cifrele la zi cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că, în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv în total am avut un plus de 181 de infectări în  perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada  anterioară, în cazul elevilor, şi de asemenea puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară.

În ultima săptămână s-au închis 216 clase, dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor, te ajută să te protejezi. Sunt foarte îngrijorat de această perspectivă antagonică dintre educaţie şi sănătate. Ele nu sunt antagonice”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Cursurile cu prezenţă fizică, suspendate la o școală și o grădiniță din sectorul 3 al Capitalei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.