Sorin Cîmpeanu: Mersul la şcoală nu este trecut explicit pentru a putea ieși din zone carantinate. Acest aspect nu este reglementat

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost întrebat, marți seară, la Digi 24, dacă elevii din zonele carantinate, de exemplu cele din jurul Capitalei, pot ieși din localitate pentru a veni la școală în București. Răspunsul ministrului: ”Mi-e greu să vă răspund, chiar îmi este greu să vă răspund, sincer. Nu ştiu să existe vreo motivaţie legală pentru care se permite dreptul la circulație în zonele carantinate din această perspectivă. Nu e trecut explicit mersul la şcoală pentru a putea ieși din zone carantinate.”

Sorin Cîmpeanu a explicat că în declaraţia pe propria răspundere nu există o rubrică pentru elevii care merg la școală într-o altă localitate unde rata de infectare este mai mică.

”Sunt destule astfel de cazuri. Statistic vorbind, ele nu sunt multe, fac parte din categoria riscurilor care trebuie gestionate. Beneficiul educaţiei este mult mai important. Dacă sunt din localităţi cu peste 6 la mie, sunt restricţii cu privire la circulaţie, deci nu pot ajunge la şcoală, în fapt, din această cauză. Motivele pentru care este permisă circulaţia în zonele carantinate sunt destul de clare: urgenţe medicale, mersul la serviciu… Nu, nu este reglementat acest aspect”, a mai spus ministrul Educației.

Citește și: Ministrul Educației spune că nu a luat în calcul repetarea anului școlar: ”Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.