Sorin Cîmpeanu, după discuțiile cu Ministerul Sănătății: Ore de sport fără mască, ”acceptabil” doar în exteriorul școlii, în spații deschise

0
Foto: republikanews.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că Ministerul Sănătății a transmis un punct de vedere potrivit căruia elevii ar putea face orele de sport fără mască de protecție doar în spații deschise, nu și în cele închise. ”Temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de Ministerul Sănătății. Discuțiile vor continua”, a spus Cîmpeanu.

„Am dat exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică. În afară de regiunea Veneto din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franței, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul școlii.

Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere al Ministerului Sănătății până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de Ministerul Sănătății. Discuțiile vor continua”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara recent că obligativitatea purtării măștii la orele de educație fizică va face obiectul discuțiilor dintre Ministerul Educaţiei și Ministerul Sănătății, ministrul invocând o informare primită de la Bruxelles, conform căreia majoritatea statelor europene nu impun masca la orele de sport.

”Ministerul Educației susține această regulă, precum în Luxemburg – portul măștii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează ora de educație fizică, nu și în timpul orelor de educație fizică”, spunea ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.