Ședinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe tema redeschiderii şcolilor. Capitala se află în zona galbenă

0

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti se reuneşte, vineri, pentru a discuta despre reluarea cursurilor în şcoli. Capitala se află în zona galbenă, iar, luni, vor merge fizic la școală atât elevii din clasele primare, cât și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. De asemenea, se deschid grădinițele. Celelalte clase de gimnaziu și liceu rămân în online.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat, pentru Agerpres că CMBSU a fost convocat în şedinţă începând cu ora 10,00, pe tema reluării activităţilor didactice în Bucureşti.

Capitala se află în zona galbenă, cu o rată de infectare de 1,9 cazuri la mia de locuitori, conform datelor comunicate, joi, de Grupul de Comunicare Strategică.

În acest scenariu, pe lângă copiii de grădiniță și elevii din clasele primare, vor fi prezenți fizic în clase și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a.

Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii urmează să emită un ordin comun care prevede atât scenariile de funcționare a școlilor, cât și măsurile ce se vor aplica în unitățile de învățământ.

Scenariile în care se vor deschide școlile pe 8 februarie:

  • Scenariul verde (incidența sub 1 la mia de locuitori): toți elevii merg la școală; grădinițele sunt deschise.
  • Scenariul galben (incidența între 1 și 3 la mia de locuitori): copiii de grădiniță, elevii din clasele primare, a VIII-a și a XII-a merg la grădiniță/școală, celelalte clase învață în on-line.
  • Scenariul roșu (incidența peste 3 la mia de locuitori): sunt deschise doar grădinițele și clasele primare.
  • Când rata de infectare este mai mare de 6: toate școlile și grădinițele sunt închise, se învață în sistem on-line.

Elevii și profesorii care vor putea face în continuare școala online:

        1. elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical;
        2. elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare;
        3. elevii prezintă simptome; recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă;
        4. profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii;
        5. profesorii prezintă simptome specifice.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.