CMBSU: Orele de educaţie fizică în spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie începând de joi, 2 decembrie

0

Orele de educaţie fizică în spaţiile interioare se vor desfășura, începând de joi, 2 decembrie, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, a decis Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în contextul în care rata de infectare în Capitală a ajuns la 1,95 de cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni, o hotărâre care stabilește că elevii din Capitală nu vor mai fi obligați să poarte mască de protecție în timpul orelor de sport desfășurate în spații interioare.

”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu prevederile art. 13 pct. (3) – Anexa 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1183 din 08.11.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, a constatat, la data de 29.11.2021, că rata de incidență la nivelul municipiului București este de 1,95.

În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun – Ministerul Educației (nr. 5338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, în municipiului București, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a  dispus ca,  începând cu data de 02.12.2021, orele de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, să se desfăşoare fără obligativitatea purtării măştii de protecţie”, prevede hotărârea CMBSU.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind funcționarea școlilor prevede că orele de sport se pot desfășura în spațiile interioare fără mască de protecție în localitățile în care incidența este mai mică de 2 la mie:

”Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1000. La o rată de incidență mai mare de 2/1000, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Prin excepție, preșcolarii nu au obligația purtării măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.