Autobuzele școlare, suspendate în București. Nicușor Dan: Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori, generează costuri foarte mari

0
Foto: facebook.com/ Societatea de Transport București

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, marţi seară, după ce a fost acuzat de Gabriela Firea că a oprit transportul şcolar, că existau autobuze şcolare doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului, iar costul lunar al funcţionării acestor mijloace de transport depăşea 560.000 de lei, plus TVA. Nicușor Dan a precizat că în prezent elevii pot circula gratuit cu orice mijloc de transport în comun din oraş.

”Autobuzele şcolare, a căror circulaţie a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Nicuşor Dan, conform news.ro.

Edilul a explicat că era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli.

”Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA. În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a mai spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea l-a acuzat, marţi, pe Nicuşor Dan că a ordonat oprirea transportului şcolar asigurat de STB și că ”se răzbună şi pe copii”.

”Luni începe şcoală fizic, în sfârşit! A confirmat şi K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să «dea o mână de ajutor» familiilor din Bucureşti şi Ilfov. Aşa că a ordonat oprirea transportului şcolar, asigurat de STB la propunerea mea că primar, şi prin votul consilierilor generali social-democraţi. Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laş, nu-şi asumă decizia cruntă luată de el personal-sunt martori din primărie şi STB -, aşa că a dispus că anunţul să fie făcut, chipurile, că o decizie a Asociaţiei de dezvoltare pentru transport. Adică, îi jigneşte încă o dată pe cetăţeni!  Şi asta pentru că el, chiar el este Preşedintele Asociaţiei de dezvoltare-ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotărâre trebuia luată de către Comitelul Director şi AGA, adică ar fi trebuit să voteze, alături de primarul Capitalei, şi preşedintele CJ Ilfov, şi cei 40 de primari ai oraşelor şi comunelor din Ilfov. Votul primarului general este hotărâtor, deoarece STB suportă 90% din costul transportului public în regiunea Bucureşti-Ilfov. Degeaba s-a ascuns sub semnătura conducerii ADI-ului de transport!Este de notorietate că primarul general are un vot de aur în Consiliul Director. Vot de aur pe care eu l-am folosit pentru a ajuta elevii iar Nicuşor Dan îl foloseşte împotriva copiilor, a părinţilor lor şi a familiilor din care provin.  Plus o nouă sursă de aglomerare a traficului rutier în zona şcolilor.

După ce a blocat construirea Spitalului Metropolitan, a Pasajului Doamna Ghica, a lucrărilor din Prelungirea Ghencea, noul primar al  Dreptei Unite se răzbună şi pe copii. Asta este «noul Bucureşti» clamat în campanie! Asta înseamnă «modernizarea» Bucureştiului promisă!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Școlile se vor deschide fizic pe 8 februarie. Se vor aplica cele trei scenarii: verde, galben și roșu – decizia finală luată la Cotroceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.