Toate școlile din municipiul Sibiu trec în scenariul roșu. În total, 2.500 de unități de învățământ din țară desfășoară cursurile online

0

Toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu trec în scenariul roșu (cursuri exlusiv online), după ce rata de infectare a ajuns la 3,24 cazuri la mia de locuitori, a decis, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). În total, la nivel național, 2.500 de unități de învățământ figurează în scenariul 3.

În municipiul Sibiu, cursurile din toate unitățile de învățământ se vor desfășura online pentru următoarele 14 zile.

„Toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi private, acreditate sau autorizate din municipiul Sibiu propun trecerea în scenariul roşu ca urmare a depăşirii indicelui de peste 3 la mia de locuitori. (…) din păcate, închidem porţile şi ne supunem prevederilor legii, sperăm ca împreună cu populaţia să reuşim să scădem acest indice păcătos”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorul Alexandru Dumbravă, citat de Agerpres.

De joi, 22 octombrie, sunt în scenariul roșu și toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit datelor furnizate vineri, 23 octombrie, de Ministerul Educației, la nivel național, 2.500 de unități de învățământ figurează în scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online).

”Dintre cele 2.500 de școli aflate în această situație, 393 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 2.107 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare, precizează MEC.

Conform MEC, alte 10.254 de unități de învățământ figurează în scenariul 1 (participarea zilnică – față în față –  a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară), iar 4.902 unități de învățământ funcționează în scenariul 2 (participarea zilnică – față în față – a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială  – prin rotație de una-două săptămâni – a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție).

Citește și: Cursuri online în 2.401 unități de învățământ din țară – noi date de la Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.