Întâlnire Iohannis-Cîmpeanu: La reluarea cursurilor, după vacanța de primăvară, se vor aplica aceleași scenarii

0
Foto: presidency.ro

Școala se va relua, după vacanța de primăvară, conform acelorași scenarii aplicate până acum, a anunțat, joi, Administraţia Prezidenţială, după o întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

”În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare.

În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, menționează sursa citată.

În comunicat se mai arată că ”președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare”.

”Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți”, mai precizează Administrația Prezidențială.

Citește și: Sorin Ion (Ministerul Educației): Ne aşteptăm ca într-o lună să existe o decizie pentru achiziţionarea testelor de salivă pentru școli

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here