Cursuri online în 2.401 unități de învățământ din țară – noi date de la Ministerul Educației

0
Foto: pixabay.com

Un număr de 2.401 de unități de învățământ funcționează în scenariul roșu, iar 4.891 desfășoară cursurile în scenariul galben, arată datele transmise, joi, de Ministerul Educației. 

Joi, 22 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), s-a înregistrat următoarea situație:

–  10.364 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.891 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 2.401 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 2.401 de unități aflate în această situație, 368 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.033 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here