Ludovic Orban, întrebat dacă acest an şcolar este compromis: „Cum să fie compromis? Abia ce a început”

0
Foto: Captură video facebook.com

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că probabilitatea ca îmbolnăvirile cu noul coronavirus să se facă în unităţile de învăţământ „nu este foarte mare” și a arătat că acest an școlar nu are cum să fie compromis, pentru că abia a început.

Premierul a mers, vineri, la sediul Ministerului Educației, unde a participat la o întâlnire cu  vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Întrebat dacă anul acesta şcolar este compromis, Ludovic Orban a răspuns: „Cum să fie compromis? Abia ce a început anul şcolar. Ştiţi foarte bine situaţia că sunt pe (scenariul – n.r.) roşu câteva sute de şcoli, pe sistem mixt 4.000 şi ceva de şcoli, restul şcolilor funcţionează în regim normal”.

„Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la şcoală nu este foarte mare. (…) Noi am luat special această decizie să afectăm cât mai puţin procesul educaţional, dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat. Copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia şi tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem care să ţină cont de situaţia epidemiologică din fiecare comunitate locală”, a explicat premierul, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here