Ministrul Educației: Nu sunt recomandări care să restricţioneze în vreun fel posibilitatea copilului de a mânca la şcoală

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat, marţi seara, că nu există nicio restricţie în privinţa posibilităţii copiilor de a mânca la şcoală, însă este nevoie de respectarea unor reguli de igienă.

„Din partea Ministerului Sănătății nu sunt recomandări neapărat care să restricţioneze în vreun fel posibilitatea copilului de a mânca la şcoală. Este posibil acest lucru, numai că luând nişte măsuri de igienă, adică înainte să mănânce elevul, să își ia sandvişul pe care l-a dat părintele de acasă sau există posibilitatea ca şcoala să asigure acest lucru prin cantine, atunci să se spele pe mâini înainte, să folosească şerveţele şi după aceea, după ce termină de mâncat copilul, să meargă și să se spele din nou pe mâini. Nu există interdicţii, dar există responsabilităţi, atât din partea profesorilor, care trebuie să stea și să supravegheze în pauză elevii, cât şi din partea părinţilor„, a precizat ministrul Educaţiei, la Digi 24, conform Agerpres.

În altă ordine de idei, Monica Anisie a anunțat că Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost modificat pentru a fi adaptat la situaţia generată de pandemia de COVID-19.

„Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar – acest regulament a fost deja aprobat prin ordin de ministru în 31 august, adaptat acestei situaţii. Este transmis la Monitorul Oficial, probabil a şi apărut astăzi (…). Au fost foarte multe documente publicate în Monitor şi se pare că acesta a rămas mai la urmă.

Dar el este aprobat şi, mai mult decât atât, am dat posibilitatea realizării regulamentelor la nivelul unităţii de învăţământ, pentru că este important ca fiecare unitate de învăţământ să aibă un regulament clar despre care părinţii şi elevii să ştie şi să îl respecte, pentru că este o obligaţie (…) Este un regulament-cadru. Ultimul regulament care a fost realizat a fost în 2016 şi acum l-am modificat tocmai pentru că a trebuit să îl adaptăm la situaţia în care ne aflăm„, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Ordinul ministrului Educației prin care este aprobat Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar a fost publicat miercuri, 9 septembrie, în Monitorul Oficial. Puteti consulta aici textul integral al Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (sursa: edums.ro)

Ministrul Educaţiei a menţionat că există şi un ghid pentru revenirea copiilor la şcoală, în care sunt prevăzute măsurile de igienă care trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Există o responsabilitate partajată, vorbim de o responsabilitate a părinţilor, o responsabilitate a profesorilor, dar şi a cadrelor medicale, pentru că trebuie să vină alături de şcoală şi să le explice profesorilor, dar şi elevilor ce anume au de făcut. Ghidul pe care l-am realizat, de fapt ordinul comun pe care toată lumea îl cunoaşte, avem măsuri atât pentru părinţi, avem sfaturi pentru aceştia, sfaturi pentru elevi, dar şi responsabilitatea profesorului ca atunci când începem cursurile să le spună copiilor care sunt măsurile de igienă, regulile de bază pe care toţi trebuie să le respecte în spaţiul şcolii”, a susţinut ministrul.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here