Ministrul Educației a anunțat că examenul de Titularizare 2020 va avea loc pe 29 iulie

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru StiriEdu.ro că examenul de titularizare va avea loc pe 29 iulie 2020. Noul calendar al concursului național de titularizare va fi adoptat prin ordin de ministru. Decizia vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare.

Ministrul Educației a precizat pentru sursa citată că a pregătit ordinul privind examenul de titularizare și îl va publica imediat după ce decretul semnat de președintele Klaus Iohannis va fi publicat în Monitorul Oficial.

”Am pregătit ordinul de ministru cu noul calendar privind mișcarea personalului didactic, iar examenul de titularizare l-am programat pe 29 iulie”, a spus Monica Anisie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, care prevede că în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitar şi cele de ocupare a posturilor din învăţământul universitar.

Decretul privind promulgarea legii a fost publicat, tot joi, în Monitorul Oficial.

Concursul de titularizare 2020 a fost suspendat în data de 17 iunie, prin ordin de ministru, chiar cu o zi înainte de începerea înscrierilor.

Citește și: Concursul de titularizare poate fi organizat şi în perioada stării de alertă. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.