Concursul de titularizare 2020 a fost suspendat. MEC: Imediat după încetarea stării de alertă, ministerul va dispune reluarea acestor activități

0
Foto: www.botosaniexpress.ro

Concursul de titularizare 2020 a fost suspendat și va fi organizat după încetarea stării de alertă, a anunțat, joi, Ministerul Educației. În acest sens, Monica Anisie a semnat pe 17 iunie un ordin de ministru. Proba scrisă a examenului pentru titularizare urma să aibă loc în data de 15 iulie 2020, iar înscrierile ar fi trebuit să înceapă pe 18 iunie.

Ministerul Educației explică într-un comunicat de presă că, potrivit reglementărilor în vigoare, ”pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

”Precizăm faptul că imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități, care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării”, se arată în comunicat.

Comunicatul integral al Ministerului Educației

”Conform Hotărârii Guvernului nr. 394/2020 din 18 mai 2020, pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de alertă, iar prin Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 din 16 iunie 2020, starea de alertă a fost prelungită.

Astfel, rămân în vigoare dispozițiile art. 27, alin.3 din Legea 55/2020, articol potrivit căruia „pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării, pentru respectarea cadrului legal în vigoare, a emis ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării unor activități prevăzute în anexa nr. 19 a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.259/2019, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm faptul că imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități, care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.”

Ordinul a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here