Concursul de titularizare poate fi organizat şi în perioada stării de alertă. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

0
Foto: pixabay.com

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede că în perioada stării de alertă pot fi organizate concursurile de titularizare în învăţământul preuniversitar şi cele de ocupare a posturilor din învăţământul universitar.

UPDATE Legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.

Proiectul a fost adoptat în iunie de Parlament și stabilește că, în perioada stării de alertă, poate fi organizat concursul de titularizare.

”Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), precum şi la art. 11 şi 12, precum şi posturile de predare vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Academia Română şi academiile de ramură”, prevede legea.

Concursul de titularizare 2020 a fost suspendat, prin ordin de ministru, pe perioada stării de alertă. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declara, în iunie, la o emisiune TV, că examenul va fi susținut imediat ce va înceta starea de alertă.

„Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educaţiei să ia această măsură. După cum bine se ştie, prin Legea 55, a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 cu 3, prin care s-a impus autorităţii publice sau instituţiei publice să nu mai poată organiza niciun fel de concurs. Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori şi imediat ce va înceta starea de alertă şi vom avea posibilitatea susţinerii acestui examen, o să îl susţinem”, spunea Monica Anisie.

Citește și: Proiect adoptat de Senat: Concursul de titularizare se poate organiza și în perioada stării de alertă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.