Admiterea la liceu 2020. A început completarea fișelor cu opțiuni pentru înscrierea la liceu. Repartizarea computerizată, pe 10 iulie

0

ADMITERE LICEU 2020. Absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională vor completa, începând de joi, 2 iulie, opțiunile în fișele de înscriere la liceu. Completarea fișelor se face în unitatea de învățământ absolvită sau prin formular electronic, inclusiv pentru elevii care vor să participe la admitere într-un alt județ. Sfat pentru absolvenții clasei a VIII-a: ”Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.” – Ghidul admiterii computerizate.

În cursul zilei de miercuri, a fost publicată ierarhia absolvenților clasei a VIII-a la nivel judeţean și pentru Bucureşti pe admitere.edu.ro, unde elevii pot consulta și listele specializărilor cu numărul de locuri și ultima medie de intrare din anul 2019.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2020, în perioada 2 – 8 iulie, absolvenții și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile în fișele de înscriere, fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.

De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioadă, 2-8 iulie, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită și doar în situații excepționale la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe.

Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor, de la cea mai dorită opţiune spre cea mai puţin dorită. 

Între 3 și 8 iulie are loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a corectitudinii datelor din fişa listată de calculator, corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.

Repartizarea computerizată are loc pe 10 iulie. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă opţiunile exprimate în fişa de înscriere nu îi permit unui elev să intre la niciun liceu pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el, elevul respectiv rămâne nerepartizat.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la EN VIII (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

La admiterea computerizată participă elevii care au susținut Evaluarea Națională 2020, indiferent de notele de la examen sau de media de admitere.

În perioada 13 – 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Calendarul admiterii la liceu 2020

Etapa de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat 

  • 2 – 8 iulie 2020: Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic. Orice opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită! Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt judeţ şi depunerea/transmiterea fişelor, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.
  • 3 – 8 iulie 2020: Verificarea de către părinţi şi candidaţi a corectitudinii datelor din fişa listată de calculator, corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată.
  • 10 iulie 2020: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020 – 2021.
  • 10 iulie 2020: Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.
  • 13 – 20 iulie 2020: Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
  • 21 iulie 2020: Transmiterea de către unităţile de învăţământ liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.
  • 22 – 24 iulie 2020: Rezolvarea de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.