Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 – sesiunea specială, afișate joi. Notele finale, pe 4 iulie

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020, etapa specială. Rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naţionale, înainte de contestaţii, au fost afişate, joi, în centrele de examen și publicate pe evaluare.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în intervalul orar 14.00 – 20.00.

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2020, etapa specială (rezultatele înainte de contestații) au fost publicate pe evaluare.edu.ro:

Potrivit Ministerului Educației, la etapa specială a examenului de Evaluare Naţională 2020 s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Examenul s-a desfășurat în 60 de centre de examen din 37 de județe. Conform MEC, la proba de Matematică au participat 181 de candidați, la cea de Limba și literatura română – 170 de candidați, iar la Limba şi literatura maternă – 9 candidaţi.

După afișarea primelor rezultate, candidații pot depune contestații joi, 2 iulie, între orele 14.00 și 20.00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu este programată în perioada 2-8 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale (EN VIII):

  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților
  • 29 iunie: Limba și literatura română
  • 30 iunie: Matematică
  • 1 iulie: Limba și literatura maternă
  • 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.