Elev de 10 la BAC: Sfatul meu pentru cei care urmează să susțină acest examen este de a se pregăti din timp și de a nu considera nota unicul scop

0

Ștefan Săvulescu este unul dintre cei 16 absolvenți de liceu din Prahova care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Absolvent de matematică-informatică, intensiv informatică, la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Ștefan a povestit într-un interviu pentru Prahova-News.ro cum a reușit să ia media 10 la BAC.

”Consider că pregătirea mea pentru Bacalaureat s-a desfășurat de-a lungul tuturor celor 4 ani de liceu, dar, într-adevăr, în clasa a 12-a am acordat o atenție deosebită materiilor la care aveam să susțin proba scrisă. Scopul eforturilor mele era de a obține o notă cât mai mare la acest examen pe care îl consider deosebit de important, o încununare a activității mele de elev.

Ceea ce mă bucură nu este doar faptul că am obținut media 10, cât mai ales că am reușit să fiu motivat și să-mi aprofundez cunoștințele la aceste materii, întrucât diferențele de câteva zecimi nu reflectă adevărata ierarhizare a elevilor, ci, din punctul meu de vedere, principalul scop al acestui examen este să te învețe “cum să înveți” și să te determine să sedimentezi niște cunoștinte esențiale cu care orice elev trebuie să rămână după terminarea liceului, calități care te vor pregăti pentru facultate, dar și pentru viață”, a declarat Ștefan.

Ștefan spune că a fost surprins când a aflat că a obținut media maximă: ”Am recitit de mai multe ori cu atenție rezultatele, am verificat dacă acel cod introdus îmi corespundea, atât de uimit am fost. Abia apoi am simțit bucuria aceea inexplicabilă și nevoia de a o împărtăși cu cei dragi”.

”Sfatul meu pentru cei care urmează să susțină examenul de Bacalaureat este de a-i acorda o atenție specială, de a se pregăti din timp și, nu în ultimul rând, de a nu considera nota unicul scop al acestui examen, mult mai importante fiind noțiunile (fie ele generale, fie mai aprofundate, dar neapărat diversificate) cu care rămânem după acești ani de învățământ preuniversitar”, a mai spus absolventul de liceu din Ploiești.

Ștefan va urma studiile universitare în afara țării, la Imperial College London, în domeniul informaticii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.