Ministrul Educației, despre școlile cu toaleta în curte: Cred că acum este momentul să dispară această problemă

0
Foto: stirileprotv.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că situația școlilor cu toaleta în curte este ”o realitate crudă”, iar această problemă trebuie să dispară din România, autoritățile locale având ”un rol important” în acest sens. 

”Este o realitate crudă și trebuie să nu ne ferim de această realitate, ci trebuie să gândim soluții pentru a rezolva această problemă. În ultima ședință de Guvern, am propus alocarea de sume – cred că sunt peste 350 de unități de învățământ care au toaletele în curte – am alocat sume fie pentru continuarea lucrărilor, fie pentru realizarea toaletelor în incinta unităților de învățământ. Este necesar acest lucru și aici un rol important îl are și autoritatea publică locală”, a declarat ministrul Educației, la Realitatea Plus.

Întrebată în ce an va dispărea această problemă din România, Monica Anisie a răspuns: ”Cred că acum este momentul să dispară și cred că este momentul ca autoritatea publică locală să se gândească la sănătatea și la siguranța copiilor din comunitatea pe care ei o reprezintă.”

Citește și: MEC: Peste 31 de milioane de lei, alocate pentru amenajarea de grupuri sanitare în 375 de școli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.