Ministrul Educației: Temperatura elevilor care susțin examenele naționale va fi luată de două ori la intrarea în școală

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi seară, că elevilor care susțin examenele naționale li se va lua, la intrarea în școală, de două ori temperatura, la un interval de 2-5 minute, existând în acest sens o recomandare a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), dar și o decizie comună cu ministrul Sănătății.

”Avem o procedură. Împreună cu Ministerul Sănătății, există un ordin comun în care este prevăzut faptul că temperatura va fi reluată la interval de 2-5 minute pentru că există posibilitatea ca un copil să vină alergând către școală și să aibă o temperatură a corpului crescută. De aceea, am luat împreună cu ministrul Sănătății această decizie și recomandarea de la INSP este ca acel cadru medical care se află la poarta școlii și face triajul epidemiologic să ia temperatura de două ori pentru a certifica faptul că acel copil are o problemă și a-l îndruma către un cadru medical”, a spus Monica Anisie, la Realitatea Plus.

În ceea ce privește sesiunea a doua a examenului de Evaluare Națională, ministrul Educației a precizat că aceasta este organizată ”strict pentru acei copii care fie se află în carantină sau în izolare, fie sunt bolnavi și pot certifica acest lucru prin adeverință medicală sau acei copii care, în momentul în care vor veni la examen, sunt depistați cu temperatură de 37,3”.

”Școlile, pregătite pentru cursurile din 2-12 iunie”

Pe de altă parte, ministrul Educației a dat asigurări că şcolile sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi, din 2 iunie, pe elevii care vor participa la cursurile de pregătire în vederea examenelor naționale.

„În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă„, a declarat ministrul Educaţiei, conform Agerpres.

De asemenea, Monica Anisie a spus că şcolile sunt pregătite atât cu cadrele medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, precum şi cu dezinfectanţii necesari, dar şi pentru ca băncile din sălile de clasă să fie amplasate la 2 metri una faţă de alta, în faţă, spate, cât şi lateral.

Potrivit ministrului Anisie, aceeaşi procedură de prevenţie va fi aplicată şi la susţinerea examenelor naţionale.

”Învăţământul particular îşi oferă spaţiile pentru învăţământul de stat”

Ministrul Educaţiei a mai declarat că reprezentanţii învăţământului particular din România îşi oferă spaţiile şcolare şi pentru elevii din învăţământul de stat, începând cu anul şcolar următor.

În ultima perioadă am avut numeroase consultări cu reprezentanţii învăţământului particular din România şi chiar am constituit un grup de lucru la Ministerul Educaţiei. Astăzi am avut o întâlnire şi la Guvern, împreună cu domnul premier Ludovic Orban şi cu doamna vicepremier Raluca Turcan, am discutat cu reprezentanţii învăţământului particular şi a venit şi această propunere din partea acestora, de a pune la dispoziţie spaţiile pe care aceştia le au pentru elevii care învaţă în sistemul de stat, începând cu anul şcolar următor, dacă se va impune această măsură”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a adăugat că a „fost un gest pe care reprezentanţii învăţământului particular l-au făcut pentru a veni în sprijinul învăţământului de stat”.

Citește și: De ce a renunțat ministrul Educației la ideea unor săli speciale pentru elevii care au temperatura peste 37.3 în ziua examenului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.