De ce a renunțat ministrul Educației la ideea unor săli speciale pentru elevii care au temperatura peste 37.3 în ziua examenului

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru StiriEdu.ro că a doua sesiune a Evaluării Naționale se va organiza începând cu 29 iunie în aceleași condiții de siguranță, iar admiterea la liceu va fi în aceeași perioadă și pentru elevii care susțin examenul în această a doua sesiune. Pe de altă parte, Monica Anisie a spus că a renunțat la ideea de organizare a examenului în săli speciale pentru elevii care au temperatura mai mare de 37.3 pentru că nu avea cine să îi supravegheze.

”Am încercat cu Ministerul Sănătății și varianta cu alte săli speciale, dar ne-am gândit mai bine și ne-am întrebat cine îi supraveghează pe acești copii? Dacă un copil are 37.3 temperatură, profesorul se poate gândi că are COVID și atunci cine îi supraveghează?  Dacă profesorul are 37,3 se duce acasă. Toată lumea trebuie să respecte regulile”, a spus Monica Anisie.

Miercuri seară, ministrul Educației declara că o soluție pentru acești elevi ar fi să susțină examenul într-o sală de clasă separată: ”Ne-am gândit că ar putea exista posibilitatea să realizăm o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuși să intre, să fie izolați de toți ceilalți și să susțină probele sau pot da proba mai târziu cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți.”

Monica Anisie a mai precizat, conform sursei citate, că a doua sesiune a Evaluării Naționale este ”numai pentru elevii care sunt bolnavi, care pot certifica faptul că sunt bolnavi de diverse boli, pentru cei care au peste 37.3 temperatură atunci când vin la școală și le este măsurată temperatura, pentru cei care sunt aflați în izolare sau în carantină, pentru că mai sunt zone carantinate și atunci nu putem să susținem acolo în data respectivă”.

Numai pentru aceștia, nu și pentru  cei care, să zicem, nu iau la evaluarea națională nota pe care și-ar fi dorit-o”, a completat Monica Anisie.

Ministrul a mai arătat că admiterea la liceu va fi în aceeași perioadă și pentru elevii care dau examenul începând cu 29 iunie. Repartizarea computerizată în licee va fi pe 10 iulie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, organizarea unei a doua sesiuni a examenului de Evaluare Națională 2020, începând cu data de 29 iunie, pentru elevii bolnavi, care au temperatură la intrarea în școală sau care sunt în izolare ori în carantină și nu pot susține examenele programate din data de 15 iunie.

 Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.