Școlile ar putea rămâne închise și după 22 martie. Monica Anisie: ”Am precizat deja că există posibilitatea prelungirii suspendării cursurilor”

0

Ministrul Educației a declarat, sâmbătă seara, la Digi 24, că există posibilitatea prelungirii suspendării cursurilor după data de 22 martie. Școlile și grădinițele sunt închise din 11 martie, conform deciziei luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației create de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seara, că a decis să decreteze stare de urgență la începutul săptămânii viitoare.

Monica Anisie a declarat pentru Edupedu.ro că va solicita prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor în școli și universități, după ce președintele a anunțat că va decreta starea de urgență în România. ”La momentul de față, susțin prelungirea pentru că astfel îi protejăm pe copii”, a declarat Monica Anisie.

Întrebată pentru cât timp ar putea fi suspendate cursurile, Monica Anisie a spus că „depinde și cât evoluează lucrurile de la o zi la alta”. ”Decizia va fi luată la momentul discuției în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a precizat ministrul Educației.

Monica Anisie a vorbit despre prelungirea suspendării cursurilor și în direct la Digi 24.

”Am precizat deja că există posibilitatea prelungirii suspendării cursurilor. De altfel, lucrez împreună cu echipa mea să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor și cadrelor didactice și, în felul acesta, să se amelioreze efectele produse de această situație”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a reamintit că a apelat la utilizarea platformelor online puse la dispoziție în mod gratuit de mai multe companii, iar începând de luni, va începe ”Teleșcoala”, un program realizat în parteneriat cu Televiziunea Română.

”Au început filmările, avem profesori voluntari și de luni vor fi primele emisiuni de predare – învățare”, a precizat Monica Anisie. Cursurile se adresează elevilor claselor a VIII-a și a XII-a.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, în funcție de evoluția situației. Cursurile universitare sunt suspendate până la data de 31 martie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.